TOX’2019 Első Körlevél

A TOX’2019 PROGRAMJA


TOX’2019 Tudományos konferencia

Szeged , 2019. október 9-11.
Hunguest Hotel Forrás

A KONFERENCIA RENDEZŐJE

Magyar Toxikológusok Társasága
www.hungariantoxicologists.hu

TÁRSSZERVEZŐ

Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság
www.mapharm.hu

SZERVEZŐ BIZOTTSÁG

Hirka Gábor
Balogh Zoltán
Budai Péter
Hermann Ildikó
Hidvégi Előd
Jemnitz Katalin
Lehel József
Monostory Katalin
Oláh Béla
Pap Csaba
Róna Kálmán
Sebestyén István
Vértesi Adél

A RENDEZVÉNY HELYSZÍNE

Hunguest Hotel Forrás, Szeged

A RENDEZVÉNY TECHNIKAI SZERVEZŐJE

Altagra Szervező és Utazási Iroda Kft.


MEGHÍVÓ

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Toxikológusok Társaságának vezetősége minden kedves tagtársat és a toxikológia iránt érdeklődő kollégát szeretettel meghív az évente megrendezésre kerülő TOX konferenciára. Idén Szegeden, a Hunguest Hotel Forrás szállodában – az előző évek hagyományait követve- október első felében rendezzük meg a hazai toxikológus szakemberek legnagyobb szakmai fórumát. A TOX’2019 szakmai programja az alábbi területek aktuális problémáit érinti:

  • genotoxikológia
  • mikotoxikológia
  • környezet-toxikológia
  • igazságügyi- és klinikai toxikológia

A konferencia Szervező Bizottsága a konferencia részvételről, mint továbbképzésről igazolást ad. A rendezvényen átadásra kerül a Társaság által 2005-ben alapított Cholnoky Eszter díj, az MTT vezetőségének javaslata alapján egy, a kísérletes toxikológia vagy az ökotoxikológia terén kimagasló munkát végző kollégánknak munkája elismeréséül.

A családias légkörű összejövetel és a helyszín adottságai garantált kikapcsolódást és pihenést jelentenek a szakmai tanácskozások mellett.

A TOX’2019 Szervező Bizottsága nevében minden résztvevőnek és kiállítónak hasznos szakmai élményt és kellemes időtöltést kívánok Szegeden.

Dr. Sebestyén István PhD
az MTT tudományos titkára
a Szervező Bizottság elnöke


ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

A konferencia helyszíne
Hunguest Hotel Forrás

6726 Szeged Szent-Györgyi Albert u. 16-24
Telefon: +36 62 566 466

Elhelyezés, szolgáltatások
A Hunguest Hotel Forrás Konferencia- és Wellness Szálloda Szeged belvárosától alig 10 perc sétára, Újszegeden, a Tisza partján csodálatos kertvárosi zöldövezetben, a Napfényfürdő Aquapolis Szeged fürdőkomplexummal közvetlen összeköttetésben található, amely egy 3 000 fő befogadására képes wellness, élmény és gyógyászati komplexum.

Konferencia
450 fő befogadóképességű konferenciaterem, emellett még 2 szekcióterem található a szállodában. A termek légkondicionáltak és a legmodernebb audiovizuális technikával vannak felszerelve.

További információ a helyszínről
https://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/szeged/hunguest_hotel_forras/

A konferencia helyszínének megközelítése

GPS koordináták: 46.2513382,20.1578363

I. Vasúton
Budapestről Szegedre a vonatok a Nyugati pályaudvarról indulnak.

II. Gépkocsival
Budapestről az M5-ös autópályán a 159-es számú „Szeged észak” kijáratnál kell kihajtani.

III. Autóbusszal
Információ a Szegedre induló járatokról: http://www.volanbusz.hu/
A buszok Budapestről a Népliget autóbusz-pályaudvarról indulnak, kecskeméti átszállással.

Részvételi díj

  2019. 07. 31-ig 2019. 07. 31. után
Társasági tagok számára* 60.000 Ft + ÁFA 70.000 Ft + ÁFA
Nem társasági tagok számára 65.000 Ft + ÁFA 75.000 Ft + ÁFA
Pályázatot elnyert személynek** 30.000 Ft + ÁFA
Egyágyas felár 13.386 Ft  + ÁFA

* Amennyiben a társasági tagnak járó kedvezményt igénybe kívánja venni, kérjük a személyes adatok űrlapon adja meg tagnyilvántartási számát!
**pályázati feltételeket lásd külön

A részvételi díj az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

  • részvételt a tudományos szekcióüléseken
  • szállást 2 éjszakára, svédasztalos reggelivel
  • a konferencián elhangzó előadások összefoglalóinak kötetét
  • teljes ellátást

Korai jelentkezési határidő: 2019. július 31.
Pályázó, de pályázaton nem nyert résztvevők 2019. augusztus 10-ig regisztrálhatnak a kedvezményes részvételi díjjal.

Fizetési feltételek
A jelentkezési lapon feltüntetett adatok alapján a jelentkezéseket visszaigazoljuk, és előleg bekérő levelet küldünk. A befizetést az előleg bekérő levélen feltüntetett számlaszámra kérjük teljesíteni, a megjelölt határidőig. Az átutalás beérkezése után előlegszámlát, a konferencia után pedig végszámlát állítunk ki. A jelentkezési lap kitöltése és a szervezőknek történő megküldése megrendelésnek számít – és a megfelelő határidőn belüli lemondás esetét kivéve – fizetési kötelezettséget von maga után.
A rendezvényeinken nyújtott étel-italfogyasztás, mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevőt delegáló cégnek kell megfizetni, ezért számlánkon a részvételi költséget megbontjuk konferencia részvételre és étel-italfogyasztásra, mint közvetített szolgáltatásra.

Lemondási feltételek
Lemondást kizárólag írásban fogadunk el. Amennyiben a lemondás 2019. augusztus 31-ig megérkezik, a már kifizetett részvételi díjat visszatérítjük. A szeptember 1. és október 1. között beérkező lemondások esetében 30% technikai költséget számítunk fel. Október 1-je után történő lemondásnál nem áll módunkban visszatérítést fizetni, a részvételi jog más személyre történő átruházását azonban elfogadjuk.

Jelentkezés és további információ

Figyelem! A regisztrációs felület független a Magyar Toxikológusok Társaságának honlapjától, az ezen az oldalon használt felhasználónév a regisztrációs felületen nem működik, valamint a tavalyi belépő sem használható, az idei konferenciára újra regisztrálni kell.

On-line jelentkezés: ITT

Az konferenciára on-line felületen adhatják le jelentkezésüket, amelynek segítségével gyorsan és egyszerűen regisztrálhatnak. A rendszerből letölthetik a visszaigazolásukat, valamint elkészíthetik az előleg bekérő levelet.
Amennyiben mégis a papír alapú jelentkezés mellett dönt, a mellékelt jelentkezési lap küldhető postai úton, letölthető továbbá a honlapról és elküldhető elektronikus formában is.

Jelentkezési lap letöltése

Altagra Szervező és Utazási Iroda Kft.
Cím: 2100 Gödöllő, Pf. 417.
e-mail: info@altagra.hu


A TOX’2019 KONFERENCIA TUDOMÁNYOS TÉMAKÖREI ÉS ELŐADÓI (előzetes):

1. Genotoxikológia és in vitro módszerek

Besenyei Krisztina1, Jakab Mátyás1, Tompa Anna2, Biró Anna1 (1Nemzeti Népegészségügyi Központ, Toxikológiai Laboratóriumi Osztály, Budapest, 2Semmelweis Egyetem, Népegészségtani Intézet, Budapest): A gén-és immuntoxikológiai monitor gyakorlati jelentősége a daganatos megbetegedések kockázatbecslésében formalinnal exponált dolgozók vizsgálatai alapján

Payal Chakraborty, Krisztina N. Dugmonits, Edit Hermesz (Department of Biochemistry and Molecular Biology, Faculty of Science and Informatics, University of Szeged, Szeged, Hungary): Maternal smoking highly affects the function, membrane integrity and rheological properties in fetal red blood cells

Veréb Zoltán (Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, Szeged): 3D szövetnyomtatás a toxikológiai kutatásokban

Bödör Csaba (Semmelweis Egyetem): Molekuláris vizsgálatok jelentősége az onkohematológiában

Németh Eszter (MTA Természettudományi Kutatóközpont): A ciszplatin és célzott terápiák mutagén hatása korai és késői daganat áttétekben

2. Mikotoxikológia

Világi I., Varró P., Bódi V., Barcsai L., Csikós., Dobolyi Á. (Eötvös Lóránd Tudományegyetem Élettani és Neurobiológiai Tanszék, Budapest): A DON idegrendszerre gyakorolt hatásainak vizsgálata különböző tesztrendszerekben

Mézes M., Kulcsár Sz., Kövesi B., Zándoki E., Balogh K. (Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Takarmányozástani Tanszék, Gödöllő): Fusarium mikotoxinok együttes hatásának vizsgálata rövidtávú terhelés során a baromfi glutation redox rendszerére és annak szabályozására

3. Környezet- és Ökotoxikológia

1Csenki Zsolt, 1Bock Illés, 1Garai Edina, 1Kerekes Flóra, 1Vásárhelyi Erna, 2Simon Gergely, 2Imre Péter, 3Gáty Szabolcs, 1Urbányi Béla (1Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet, Halgazdálkodási Tanszék, Gödöllő, 2Sentimento Korlátolt Felelősségű Társaság, Érd, 3Charles River, Veszprém): Átfolyóvizes toxikológiai berendezés fejlesztése haltesztekhez

 1Szabó Borbála, 1Bálint Benjámin, 1Seres Anikó, 2,3Mézes Miklós, 2,3Balogh Krisztián (1Szent István Egyetem, Állattani és Állatökológiai Tanszék, Gödöllő, 2Szent István Egyetem, Takarmányozástani Tanszék, Gödöllő, 3MTA-KE-SZIE, Mikotoxinok az Élelmiszerláncban Kutatócsoport, Kaposvár): DON és T-2 mikotoxinokkal szennyezett kukorica hatása a folsomia candida szaporodására és antioxidáns védelmére

4. Igazságügyi és Klinikai Toxikológia

Bakos Ágnes (Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, Sürgősségi Betegellátó Osztály és Klinikai Toxikológia): Az „édes gyilkos” okozta bonyodalmak

 Pap Csaba (Péterfy Sándor utcai Kórház, Sürgősségi Betegellátó Osztály és Klinikai Toxikológia): Eldugultak a csatornák

A fenti tudományos szekciókhoz várjuk további előadások bejelentését kivonat beküldésével, amelynek elfogadásáról a konferencia Szervező Bizottsága dönt.

Más témákban is várunk kivonatokat, e munkák bemutatását azonban poszterként kérjük.


ELŐADÁS/POSZTER KIVONAT FORMAI KÖVETELMÉNYEI

FORMAI KÖVETELMÉNYEK

1. Általános formátum:
– Fájltípus: Microfost Word (.doc vagy .docx)
A fájl neve egyezzen meg a pályázó ékezetmentes családnevével
(például: kertesz.docx)
– Lap: A4-es, álló
– Margók: minden irányban 2,5 cm
– Betű: Calibri, 12 pontos méret
– Sorköz: 1-es (szimpla)
– Igazítás: sorkizárt

2. Előadás/poszter címe:
– Nyomtatott normál nagybetűvel (nem félkövér!)
– Utána 1 sor üresen marad

3. Szerzők neve:
– Család és keresztnév, majd vessző
– Ha több munkahelyről származnak, akkor családnév elé felső indexbe tett számmal azonosítandó a munkahely
– Betűtípus: dőlt
– Amennyiben nem az első szerző az előadó, akkor az előadót kérjük aláhúzni

4. Munkahely neve, helye (városnév):
– Az utolsó szerző keresztnevét követő sorba írandó álló betűkkel
– Több munkahely esetén a munkahely neve elé felső indexbe tett számmal azonosítandó, hogy melyik szerző munkahelye
– Utána 1 sor üresen marad

5. A kivonat szöveges része:
– A kivonatnak a következő témaköröket kell tartalmaznia: bevezetés (vizsgálat célja), anyag és módszer, eredmények, következtetések
– Az első sor a margónál kezdődik
– Tetszés szerint bekezdésekre tagolható. A második és további bekezdések első sora 1 cm-rel beljebb kezdődik. A bekezdések között nem marad ki üres sor
– A kivonat szöveges részében a karakterek száma szóközökkel legfeljebb 3000 lehet.


Az összefoglalókat az on-line regisztrációs rendszerbe kell feltölteni, regisztrációt követően:

https://e-conf.com/tox2019/registration/

A felületen megadhatják, hogy a téma szóbeli előadás, vagy poszter formájában kerül-e bemutatásra.

Beküldési határidő: 2019. július 25.

Az elfogadott prezentációkkal kiegészített program 2019. október 1-től lesz elérhető itt a társaság honlapján.

Az elhangzott előadások összefoglalóit az elmúlt évekhez hasonlóan nyomtatott formában is megjelentetjük.

TUDNIVALÓK ELŐADÓK SZÁMÁRA

A szóbeli előadásokhoz az alábbi technikai eszközök állnak rendelkezésre: projektor és számítógép. A vetítéshez biztosítunk technikai személyzetet. Amennyiben az előadó elektronikus formában készített előadását előzetesen megküldi a szervezőknek (e-mail: bijou@altagra.hu), akkor azt a konferenciát megelőzően feltelepítjük számítógépünkre. Kérjük, hogy amennyiben az előadást nem küldik meg előre, feltétlenül hozzák azt el magukkal külső adathordozón.

A poszterek mérete: 90 cm széles és 150 cm magas, a felszereléshez szükséges eszközöket a szervezők biztosítják.


PÁLYÁZAT

A Magyar Toxikológusok Társasága pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy minél több fiatal kolléga (35 éves vagy annál fiatalabb) részvételét támogassa a Társaság 2019. évi konferenciáján. A pályázatot elnyert személyek részvételi díja kedvezményes. A nyertesek közül a Szervező Bizottság szakmai döntése alapján maximum 5 személy teljes mértékben mentesül a részvételi költség befizetése alól.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

1. Kísérőlevelet, amelyben a pályázó kifejezi pályázati szándékát és feltünteti nevét, születési évét, munkahelyét, e-mail címét, posta címét, telefon számát.
2. Tartalmilag kiváló, megfelelő színvonalú és a formai követelményeknek megfelelő előadás/poszter kivonatot, amelyben a pályázó az első szerző.
(A kivonat formai követelményeit az „ELŐADÁS/POSZTER KIVONAT FORMAI KÖVETELMÉNYEI” című fejezet tartalmazza.)

A pályázat benyújtása:
A pályázatot kizárólag e-mailben lehet beküldeni.
(Az e-mail text alapú legyen, ne HTML alapú!).

A címzett Hermann Ildikó titkár (ildiko.hermann@toxicoop.com).

Az e-mail egyben a kísérőlevél, amelyhez a pályázó csatolja (attachment-ként/csatolmányként) a fent jelzett formai követelmények szerint elkészített kivonatot Rich Text (rtf) formátumban. A csatolt fájl neve egyezzen meg a pályázó ékezetmentes családnevével (hosszú név esetén az első 8 karakterrel), kiterjesztése pedig, rtf legyen (például: kertesz.rtf).

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. július 15.

A határidő után érkező pályázatokat nem vesszük figyelembe. Az eredményről valamennyi pályázó 2019. július 31-ig értesítést kap az e-mail címére. A korai részvételi díjat a nem nyertes pályázók is igénybe tudják venni augusztus 10-ig.


Tájékoztató kiállítók és hirdetők számára

Kiállítói – szponzori felhívás letöltése (PDF)

Kiállítói – szponzori jelentkezési lap letöltése (Word)


Tudományos programmal kapcsolatos információ
DR. SEBESTYÉN ISTVÁN
„Toxi-Coop” Toxicological Research Center Zrt.
2120 Dunakeszi, Pálya u. 2.
e-mail: istvan.sebestyen@toxicoop.com

Regisztrációval, szállással és kiállítással kapcsolatos információ
Konferencia titkárság
BISZKUPNÉ NÁNÁSI KLÁRA

Altagra Szervező és Utazási Iroda Kft.
2100 Gödöllő, Örösi Pál Zoltán stny. 0172/19.
Pf. 417.
Telefon: 06 28 432 985
Web: http://www.altagra.hu
e-mail:
regisztráció, szállás: info@altagra.hu
kiállítás: biszkup@altagra.hu